Λίγο πριν τη συνάντηση με Μητσοτάκη, παραπέμφθηκε ο Τραμπ, ακυρώθηκε η συνάντηση

Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στις ΗΠΑ και το αίτημα για παραπομπή του Ντόναλτ Τραμπ, ακυρώθηκε η προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πλέον, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνεννόηση για να βρεθούν διαθέσιμες ώρες προκειμένου να γίνει η συνάντηση την Τετάρτη το απόγευμα ωστόσο, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται σίγουρο.

Η συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Έλληνα πρωθυπουργό ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) αλλά ακυρώθηκε όπως και τα υπόλοιπα πέντε ραντεβού του προέδρου Τραμπ.

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί το σημερινό γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εμπορίου Γουίλμπορ Ρος και αμερικανούς επενδυτές. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός θα παραβρεθεί στο Global Business Forum του Bloomberg, όπου συμμετέχουν πολιτικοί και επιχειρηματίες ενώ θα παραχωρήσει και συνέντευξη.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού θα ξεκινήσει με την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στη διάρκεια της ημέρας ο Έλληνας πρωθυπουργός θα είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, πιστοποίησε για ακόμα μια φορά τη στροφή 180 μοιρών της κυβέρνησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε πως η χώρα μας θα τη σεβαστεί και έριξε το βάρος στο θέμα της προστασίας των εμπορικών σημάτων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί